تشکل‌های مردم‌نهاد، برگ برنده میراث فرهنگی استان سمنان

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان گفت: انجمن‌ها، سمن‌ها و تشکل‌های مردم‌نهاد، بازوان توانمند اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در استان سمنان است.

به گزارش میراث آریا، بهمن اخلاقی روز شنبه ۲۷ مردادماه ۱۴۰۳ در نشست با تشکل‌های مردم‌نهاد حوزه تابع که به مناسبت گرامیداشت هفته تشکل‌ها و مشارکت‌ها اجتماعی برگزار شد، گفت: حساسیت‌های اجتماعی و دغدغه‌مندی در حوزه میراث فرهنگی موجب تشکیل این انجمن‌ها شده و توانمندی‌های موجود افراد در آن‌ها توانسته در برنامه‌ها و تصمیمات اداره کل میراث فرهنگی استان نقش بسزایی داشته باشد.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان با بیان اینکه مردم در تمامی عرصه‌ها نقش‌آفرینی نموده و تأکید رهبر معظم انقلاب بر این نقش‌آفرینی، ناشی از تأثیرگذاری و موفقیت این امر است، افزود: لازم است با اهمیت دادن بیشتر به سازمان‌های مردم‌نهاد از توانمندی مردم بیش‌ازپیش در حوزه‌های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان بهره‌مند شویم.‌

بهمن اخلاقی گفت: میراث فرهنگی موضوع بسیار گسترده‌ای است و بزرگ‌ترین پشتوانه میراث فرهنگی حمایت‌های مردمی و دوستداران آن است که ما همواره از این ظرفیت در راستای حفاظت از آثار بیشترین بهره را برده‌ایم و از آن استقبال می‌کنیم.

او با تأکید بر اینکه انجمن‌های مردم‌نهاد با خدمت بی چشمداشت خود در طول سالیان اخیر فعالیت کرده‌اند، افزود: انجمن خیرین میراث فرهنگی استان سمنان یکی از این سازمان‌های مردم‌نهاد غیرسیاسی، غیرانتفاعی و غیردولتی است که در موضوعات میراث فرهنگی فعالیت می‌کند تا زمینه مشارکت خیرین را در داخل و خارج از کشور فراهم سازد و لازم است تا تشکل‌های مردمی در این حوزه نیز نقش‌آفرینی کنند.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان با تأکید بر اینکه تکیه‌بر ظرفیت‌های مردمی یکی از اصول و سیاست‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی است، گفت: یکی از کارکردهای تشکل‌های مردم‌نهاد، فرهنگ‌سازی است و همه ما وظیفه‌داریم تا در راستای توسعه و تقویت این تشکل‌ها گام برداریم.

بهمن اخلاقی بابیان اینکه همه مردم و اقشار جامعه نسبت به حفاظت از میراث فرهنگی وظیفه‌ دارند، تصریح کرد: منابع و اعتبارات دولتی پاسخگوی حفظ، مرمت و احیای بناها و آثار تاریخی و فرهنگی کشور نیست لذا باید از ظرفیت سمن‌ها، تشکل‌های مردم‌نهاد و خیرین میراث فرهنگی استفاده کرد.

او با تأکید بر اینکه تشکل‌های مردم‌نهاد، بالاترین ظرفیت برای حفاظت، آموزش و معرفی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان است، افزود: انجمن‌ها برای پیشبرد برنامه‌های خود باید از ظرفیت مردمی در این خصوص استفاده کنند؛ زیرا مردم بهترین حافظان میراث فرهنگی و کهن استان می‌باشند.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان با بیان اینکه بالاترین سرمایه هر جامعه اعتماد مردم است گفت: حمایت از سازمان‌های مردم‌نهاد و غنا بخشی به فعالیت‌های آنان را وظیفه خود دانسته و در این راه نهایت همکاری و مساعدت را خواهیم داشت.

بهمن اخلاقی با تأکید بر اینکه هر یک از این تشکل‌های مردم‌نهاد و سمن‌ها با فعالیت‌های گسترده خود، وظایف مهمی در حوزه‌های مختلف بر عهده‌دارند و نقش بسزایی در توسعه و پیشرفت آن حوزه‌ها ایفا می‌کنند، افزود: سازمان‌های مردم‌نهاد مصداق عینی عبارت جهش تولید با مشارکت‌ مردم، شعار سال ۱۴۰۳ است و امروزه نقش حیاتی تشکل‌های مردم‌نهاد، به‌ویژه در راستای ارتقای میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی محسوس است.

او گفت: تشکل‌های مردم‌نهاد می‌توانند برای برند سازی گردشگری استان سمنان با هدفمند نمودن و رویداد محور کردن جشنواره‌ها زمینه جذب پایدار گردشگران را در استان سمنان رقم بزنند.

انتهای پیام/

کد خبر 1403052701526
دبیر مهدی نورعلی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha